søndag 1. april 2012

Nordenskjoldtoppen (1053 moh) på Randoneeski

Carl Einar og Lars Erik avtalte tur til Nordenskjoldtoppen på søndagkveld etter at konene hadde brynet seg på Trollsteinen. Ble litt sent på kvelden for avmarsj, men nå er det lyst til langt på kveld, og dermed ble det kveldstur av den sene sorten...

Halvveis opp i Tverrdalen fikk Lars Erik feil på den ene bindingen, og da ble det, også denne gangen, en ensom marsj mot toppen som denne kvelden lå inne i skydekket.

Turen gikk opp Tverrdalen, så på sørsiden over morenen, før kryssing av breen og start på den forholdsvis bratte stigningen opp til ryggen som går opp til toppen.


På toppen var det kun rester igjen av solnedgangen - her måtte feller tas av skiene, og så var det bare litt bøy og tøy før utforkjøringen nedover jomfruelig snø kunne starte. Dette er eksotisk!


Følelsen av å stå på toppen kan vanskelig beskrives med ord - det er om å få skiftet på seg tørt tøy før nedfarten starter. Her på toppen var det anslagsvis mellom 20-25 minusgrader, så man blir fort kald om man ikke er kjapp med å skifte til tørt. Her er utforbekledningen på plass...


Månen ble turfølge denne gangen, og "blåtimen" har vi nå stort sett gjennom hele natten etter at solen har gått ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar